duminică, 11 ianuarie 2009

Seriale bune, KFC și scriitori în ordine alfabetică

În ultimul timp am început să privesc seriale en-gros.
După ce am văzut în întregime ”Friends” (am scris despre asta aici) și primele trei sezoane din ”Prison Break”, cred că am prins gustul acestui gen de creație artistică.

Mă gândeam cu ce-aș putea continua... În calculator stă ”Ally McBeal”, am și ”Sex and the City” (jumătate din care l-am văzut vreo câțiva ani în urmă). Lumea tot vorbește despre ”Lost” (care m-a cam plictisit după primele trei epizoade) și ”24”, cineva insistă să văd ”Heroes”, o grămadă de colegi/e sunt disperați/te după ”Desperate Housewives”. Mai aveam și versiunea de a mă întoarce la ”Seinfeld” (probabil cel mai bun sitcom din toate timpurile, după părerea americanilor), sau la unele sitcomuri britanice clasice, de genul ”Yes, Minister”. Sau mai seriosul ”Carnivale”...

Și uite că recent am dat peste un post pe exler.ru (imho de departe cel mai interesant blog pe net), în care autorul comenteaza extaziat serialul britanic ”The IT Crowd”, o comedie explozivă despre aitișnici. M-a intrigat. Mie în general îmi place umorul britanic în stilul Monty Python.

Și tot de acolo am dat peste alte seriale: ”Scrubs”, ”The Big Bang Theory”, ”Less than Perfect”, ”Wire”, ”Shield”, ”Deadwood”. A văzut cineva măcar ceva din astea?

Cred că totuși voi începe cu ”The IT Crowd”, mai ales că nu sunt decât 18 epizoade de 22 minute (comparați cu 57 epizoade de 44 minute fiecare ale ”Prison Break”, câte au fost în primele trei sezoan). Mai ales că serialul este pe torente. Voi reveni cu comentarii.

***
Ura, la Chișinău s-a deschis primul KFC, fast food-ul meu preferat. E la ultimul etaj de la Mall Dova. Astăzi am dat gata o cutie de 25 de aripioare picante. La bere. Merită.

***
Împreună cu prietenul și coechipierul Andrei Lutenco am dat în incinta aceluași Mall peste librăria ”Diverta”. Ne-am bucurat să găsim acolo multe cărți în limba română și engleză, cărți bune și foarte bune (unele dintre ele chiar nu pot fi găsite în altă parte în oraș) și prețuri rezonabile, mai ales la cărțile în limba engleză. Remarcabil și că felicitările (apropo, cum se spune la ”post cards” în limba noastră?, ”felicitări” sună cam prea general) sunt tot în limba română.

Până la urmă Andrei și-a luat ”Dubliners” de James Joyce, iar eu ”Jocul cu mărgelele de sticlă” de Herman Hesse. Nu am putut să nu remarcăm că numele și prenumele ambilor autori încep cu aceleași litere. Așa că pe drumul spre casă ne-am propus exercițiul intelectual de a completa alfabetul scriitorilor numele și prenumele cărora încep cu aceeași literă. Fără Internet la dispoziție, iată cam ce ne-a reușit timp de vreo 20 de minute:
A - ?
B - Bertold Brecht
C - Carlo Collodi, Carlos Castaneda
D - Daniel Defoe
E - ?
F - Francis Fitzgerald
G - Gunter Grass
H - Herman Hesse
I - Ilia Ilf
J - James Joyce
K - ?, L - ?
M - Michel de Montaigne
N - ?, O - ?, P - ?, Q - ?
R - Romain Roland
S - ?
T - Tristan Tzara
U - ?
V - Vladimir Vâsoțki
W - ?, X - ?, Y - ?, Z - ?
Ne ajutați să completăm lista? Numai ciur fără google sau wikipedia!

Un comentariu:

  1. hehehe...sincera sa fiu...eu tocmai am terminat dece 6 sezoane din "sex and the city", am mai vazut "ghost wispers" si "gossip girl".si nush la ce sa ma hotarasc acum.

    RăspundețiȘtergere