marți, 11 decembrie 2007

Gradinita de copii

Nu mai pot de ras. Am zis ca nu mai scriu de politica, dar asta e chiar... Xaxaxa, nu mai pot.

Dar sa le iau pe rand.
Am fost aseara la Gala de Premiere in Domeniul Drepturilor Omului, organizata de o comisie guvernamentala din domeniu si reprezentanta ONU in Moldova. Nu am stat pana la urma, pentru ca timp de doua ore nu am vazut decat oameni band sampanie, acordeonisti cantand potpourriuri si inspirand oamenilor ca ar trebui "sa manuiasca drepturile omului asa cum acesti acordeonisti manuiesc acordeoanele" (dupa cum a remarcat inspirat Constantin Cheianu), si un fragment despre "-anus" (Viorelus Ciobanus este un moldovean imigrant in Irlanda cu pasaport lituanian, erou al unei noi piese semnate de acelasi Constantin Cheianu), care numai cu drepturile omului nu am inteles ce avea...
Era cat pe ce sa uit de raportul Dlui Stefan Secareanu, din care am inteles ca drepturile omului sunt foarte importante si nu sunt respectate in Moldova. A, si ca la CEDO s-au pierdut 5 cazuri de tortura, asa ca inca mai este mult de lucru si noi suntem tristi...
Uite asa, Moldova sarbatorea ieri drepturile omului. Iar intre timp...

Intre timp hahahaha, presedintele Moldovei face declaratii ca vrea sa iasa din CEDO pentru ca se cheltuie banii contribuabililor (alde Zilberberg si altii, n-aveti rusine, beti apa din sticle in care altii s-au pishat si nu va vyi'***tsi atata la CEDO, ca oamenii nu platesc impozite ca sa va plateasca voua despagubiri, clar?).
Intre timp Voronin ii fura bradul lui Chirtoaca demonstrand inca o data, de parca mai era nevoie, ca presedintele este responsabil de tot ce misca-n tara asta, raul, ramul, pomul si omul.

Si toti discuta ca iauite ce urat - ce face ONU si ce face Voronin...

Si toate astea nu sunt decat aparente.
Realitatea, de ras, se intampla dincolo.
Realitatea e atunci cand la Straseni unor tineri li se demonstreaza cu batele pe spinare ce inseamna adevaratele drepturi ale omului in Moldova.
Nu dreptul de a avea receptsii si a privi spectacole, nu dreptul de a dansa in jurul bradului sau a iesi din CEDO, ci dreptul de a manca cartofi cruzi.
Hahahaha, ce inventivi sunt moldovenii.

Un comentariu:

  1. Pacat ca ai plecat asa repede, daca stateai un pic in sala il auzeai pe un jurnalist de la Timpul cum spune la microfon ca avem o guvernare cretina :)

    RăspundețiȘtergere