joi, 13 decembrie 2007

Voi nu jucati logic!


Alaltaieri radeam la ce se intampla in tara asta.

Si acuma, dupa cazurile bradului, Termocomului, CEDO si antiromanism, am impresia ca asist la un meci intre cei care stiu jocul si cei care joaca alandala.

Imediat va explic ce am in vedere.

Vreo opt ani in urma lucram reporter la ziarul "Fotbal Hebdo". Pe atunci inca mai erau populare meciurile amicale dintre deputati si jurnalisti, muzicieni si businessmani si asa mai departe. Dupa un astfel de meci, in care s-au intalnit jurnalistii sportivi si veteranii fotbalului, castigat surprinzator de jurnalisti, actualul presedinte al Federatiei de Fotbal, Pavel Ciobanu, se plangea ca jurnalistii joaca alogic, adica dau pase aiurea si de aceea fostii fotbalisti nu puteau prinde desenul tactic (khm...) al jurnalistilor si nu puteau contracara jocul ofensiv haotic al acestora...
***
In politica, ca si in fotbal, exista anumite reguli tactice, o anumita logica a jocului. Dar se pare ca cei scoliti, politicienii profesionisti, au acuma mari dificultati sa inteleaga jocul haotic al celei ce se numeste "actuala guvernare". "Actuala guvernare" da pase haotice, suteaza mingea in suporteri, faulteaza in careu, trimite in teren jucatori nelegitimati si pana la urma tot castiga meciurile.
Iar cei invatati fotbal, pardon, politica pe la Strasbourg sau Vienna scot mingile din plasa si asteapta meciul de revansa.
***
Cel putin cu opt ani in urma veteranii fotbalului i-au batut usturator pe jurnalisti in partida retur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu