vineri, 16 aprilie 2010

Două știri

Neserios: Recent, Franța a vorbit despre Republica Moldova datorită filmului «Les invités de mon père», în care o Veronika Novak joacă rolul unei moldovence. N-am văzut filmul, dar am reținut o frază spusă de o comentatoare la TF1: "La jeune fille, elle vient de Moldavie. Qu'est ce qu'on en sait sur la Moldavie - mafia, pauvreté, sexualité. C'est bien normal de se servir de son cul pour gagner sa vie là bas".

Foarte serios: Uniunea Europeană a anunțat că, din cauza crizei, va tăia din banii alocați politicii de vecinătate. Astfel, bugetul Misiunii de Asistență la Frontiera Republicii Moldova și a Ucrainei, EUBAM (în română MAFUE), va fi redus considerabil, ceea ce va afecta direct remunerarea experților străini care lucrează în Misiune. Drept răspuns, experții au amenințat că în cazul în care UE nu va restabili finanțarea Misiunii, ei vor rezolva conflicul transnistrean.

5 comentarii:

  1. Veronica Novak, actrita din «Les invités de mon père» nu e moldoveanca, ci vine de undeva din tarile Baltice

    RăspundețiȘtergere
  2. 2Andrew - uneori glumele serioase sunt mai serioase decat stirile serioase.

    2Victoria - merci, n-am stiut. am incercat sa gasesc pe net, dar n-am gasit. corectez in text.

    RăspundețiȘtergere
  3. vazut filmu azi. cum sa zic - nu ca Moldova nu ar avea destule moldovence care cu asta se si ocupa (pleaca, gasesc niste italieni sau altceva, sh mai departe ii clar) dar cred ca filmu, trecand de la comedie la drama pe parcurs transmite un mesaj super aiurea despre Moldova si moldovence. adic la inceput se prezinta situatia ca 'asta e gluma, asta e prikol' pentru ca la sfarsit sa iti zica: ''de fapt nu''.

    asta e opinie moderata inca. pelivan juma de zi o fost deprimata si tensionata dupa ce'o privit filmu. sa fi fost regizoarea acolo - offf...

    RăspundețiȘtergere
  4. ha, cica vor rezolva conflictul transnistrian

    RăspundețiȘtergere
  5. Iată contactul investitorilor Detalii de e-mail, _ lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp +1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi începe afacerea și sunt foarte recunoscător, a fost foarte greu pentru mine aici încercarea să fac un drum ca o mamă singură lucrurile nu au fost ușoare cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față în timp ce mă uit la afacerea din ce în ce mai puternică și în expansiune. Știu că poate vă surprindeți de ce pun lucrurile așa aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința, astfel încât oricine caută ajutor financiar sau să treacă de greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să am speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere