luni, 11 ianuarie 2010

Provocare pentru bloggerii moldoveni

Zarva asta din blogosfera moldovenească cu Pavel Turcu în prim plan a revelat un lucru pozitiv, și anume că bloggerii moldoveni, indiferent de motivele pe care le au (prikol, gusturi, filozofie, dorința de a uimi și de a câștiga), pot trezi lumea la o dezbatere, pot promova o anumită valoare (sau non-valoare) și pot găsi argumente pentru a apăra și promova aproape orice. Și mulți chiar îi ascultă, mulți îi urmează. Bravo pentru asta!

În această ordine de idei, eu îmi permit o propunere. Repetați același lucru după selecția naționala! Dar ne înțelegem din start - indiferent de rezultat, indiferent de câștigător. Mai ales că în acest an preselecția e mai imprevizibilă decât a fost vreodată. Promovați reprezentantul Moldovei la Eurovision cu aceeași ardoare cu care l-ați promovat pe Pavel Turcu. Atunci veți demonstra că vă pasă cu adevărat și că faza cu Pavel Turcu n-a fost o farsă.

Încercați să promovați la fel de bine câștigătorul concursului național, dar deja la nivel internațional, cu toate pribambasurile la care v-ați arătat atât de talentați:
- videouri
- glumițe în stil Chuck Norris
- bannere
- site
- ringtonuri
- fotojabe
și altele.

Acolo să vedem eficiență. Efect, ca să ne ajute la televotingul pentru Eurovision. Așa demonstrați că aveți valoare, că vă pasă de imaginea Moldovei, că vă pasă de prestația țării noastre, măcar și la ultimul concurs din lume.

Cine se apucă? Ion Grosu, Viorel Mardare, Nata Albot, Oastea Fiară, Mihai Bologan, Constantin Codreanu, Larry Livingstone și alții, ce ziceți, vă prindeți?

PS. Cum se traduce ”слабо?” în română.

31 de comentarii:

  1. Eu, pas.

    Îndemnul tău parcă e din Moldova Socialistă, ei bogu. Apar tot felul de propuneri de genul "da hai dacă îl trimitem şi nu cîştigă voi achitaţi toate cheltuielile", acum asta.

    Fac ce vreu. Nu ţi-s dator cu nimic.

    (Tu chiar n-ai înţeles motivele mele. Credeam că glumisei pe facebook.)

    N-au demonstrat nimic "bloggerii". Au demonstrat oamenii. Doar că oamenii acum mai comunică şi prin facebook şi blogging.

    Acum o întrebare:
    1. Ce înţelegi tu prin "imaginea Moldovei"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha, o chemare la a-ti sustine propria tara e deja ”socialism”?

    In contextul mesajului de mai sus - imaginea piesei care va reprezenta Moldova la Eurovision.

    N-am zis ca-mi esti dator. Am propus doar o actiune. Si n-am nimic impotriva refuzului tau. Sa fii sanatos!

    Am inteles sau nu motivele tale, nu stiu, sunt prea metafizice.

    RăspundețiȘtergere
  3. oricum fiecare moldovean ar vrea ca interpretul din Moldova sa ia locul de frunte la Eurovision, si asta indiferent de cine ne va reprezenta eventual.
    intrebarea e cat de mult e gata sa faca un moldovean pentru a-si sustine reprezentantul tarii la Eurovision, aici deja depinde de simpatiile si pasiunea fiecarui pentru piesa si interpret. in cazul lui Turcu, oamenii o atractie deosebita pentru piesa si cantaret, ceea ce-i motiveaza sa-l sustina mai mult decat pe ceilalti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e vorba de socialism, e vorba de mobilizare.

    Cu citeva zile in urma scrisem:
    cca 1mln de moldoveni sunt peste hotare, 100% fiecare are minim inca 2-3 cunoscuti/prieteni pe care ar putea sa-i convinga sa voteze pentru piesa din MD. => cca 3mln de voturi srazu :)))

    Se poate de facut si companii pe net/retele sociale cu pondere in Europa, se poate de ajuns in trends pe twitter (sunt suficienti cca 1000 de oameni activi pentru citeva ore) cu #voteForMoldova si link la nr piesei...

    Se poate de impartin responsabilitati la cei implicati per tari si daca se lucreaza bine, cistigam.

    Depinde de noi daca il realizam sau nu ;)

    Sunt doritori?

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))

    Oare cand o sa ajunga la voi ca tara nu se reprezinta la ieurovizioane? Oare cand o sa intelegeti ca tara n-are nimic de pierdut sau de castigat din cauza prestatiei mai putin bune la ieurovizion?

    Eu is cu Turcu si ma oare fix in organul genital de schemele voastre si indemnurile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nafig Turcu. Doar pentru ca o turma de oameni care comunica prin facebook si bloguri s-au palit la cap si promoveaza o "bydla" precum Turcu, da dovada de nimicnicia lor, de prost gust si de neam prost

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce`i aia gluma gen Chuck Norris?

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Ce înţelegi tu prin "imaginea Moldovei"?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, de ce nu?

    Chiar dacă va fi mult mai greu, ţinând cont de faptul că Pavel Turcu ne oferă o pistă de manevre atât de bogată. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stimate ANONIM... mai bydla ca tine nu-i nimeni bre... mai ţărănoi ca tine la fel nu-i nimeni. Bucură-te, eşti primul la aceste capitole, idiotule!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai pune mina pe o carte, mai invata niste cuvinte noi. te doare capul citind articolul. Ai un limbaj de nivelul pietei.

    Blogger...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru intelectualul Sorin care se identifica cu muzica lui Pavel Turcu si e gata sa-l promoveze pentru ca trilurile lui ii sunt aproape de suflet - nu va faceti de ras uai baietzi. O sa o dati in bara de o sa va doara nu doar in organul genital, dar si in cel nervos, daca il aveti. Atata cinism fata de de Turcu, cat si fata de cei carora il bagati pe gat pe saracul Pavel nu am mai vazut. Sa va fie rushine, tovarashi "tak nazyvaemyie bloggeri"!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sorin, vorbesti asa, de parca posezi un adevar inconturnabil. Din pacate pentru tine, tara chiar se reprezinta la Eurovision.

    Ma bucur totusi sa vad ca unii au reactionat pozitiv.

    >Ion Grosu: Ce înţelegi tu prin "imaginea Moldovei"

    In contextul mesajului de mai sus - imaginea piesei care va reprezenta Moldova la Eurovision.

    > Ce`i aia gluma gen Chuck Norris?
    http://www.chucknorrisfacts.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu sunt pro. Deşi dacă e Bognibov apu e piseţ.

    RăspundețiȘtergere
  15. "ca va pasa de imaginea Moldovei" - well, Moldova deja are imagine in EU ca cea mai saraca tara.

    O tara isi schimba imaginea (PE O DURATA FOARTE SCURTA) la eurovision numai daca cistiga eurovisionul dar chiar si asta e discutabil. In general tarile din Europa de Vest foarte rar cistiga eurovisionul si totusi imaginea lor ramine aceeasi adica ca cele mai bogate tari din EU.

    Imaginea tarii e influenata de urmatoarele lucruri:
    1. PIB
    2. Migratia ilegala
    3. Prezenta grupurilor extremiste
    4. Atractii turistice
    5. Prostitutia legala/ilegala

    Nu am auzit de nici o persoana care sa aiba o atitudine negativa sau pozitiva fata de o tara orietindu-se doar pe criteriul enumerat de tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, Leonidas, de acord.
    Daca modific in "imaginea reprezentantului Moldovei la Eurovision" e mai bine?

    Eu nu am spus ca acest criteriu, Eurovision, e unicul. Si nici macar ca este cel mai important. Este unul ca oricare altul de genul acesta - Olimpiade, Festivaluri etc.

    Si haideti sa-l luam ca atare, nu sa-l punem in balanta cu PIB si migratie ilegala, pentru ca suntem oameni maturi si ne dam foarte bine seama de dimensiuni.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Marcel Spatari,

    NU conteaza imaginea reprezentantului. Ea nu are nici un rol in contextul eurovisionului.

    Statistica arata ca cei care cistiga eurovisionul nu au mare succes si mai mult ca atit ei sunt uitati in decursul unui an adica pina la urmatorul eurovision. De cei care pierd nici mai zic, ei sunt uitati a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  18. E şi asta ca şi propunerea aia să strângă bloggerii donaţii - total neinteresantă. Câţi bloggeri ar susţine piesa celor de la Millenium? Mie nu mi s-a întipărit deloc în minte, vor fi zeci de piese exact la fel.

    RăspundețiȘtergere
  19. mulți bloggeri din Moldova sunt prea orgolioși, invidioți si țâfnoși ca să accepte propunerea ta. eurovision ar aduce bani multi Chișinăului, probabil chiar întregii țări, dar nu va aduce anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  20. eu sunt impotriva..
    si ma mira faputl ca s'au gasit oameni destul de vazuti in pldova care sa'l sustina....
    am impresia ca joaca festa cuiva

    RăspundețiȘtergere
  21. Marcele, citeste, te rog, comentariul meu de la "monologu'" tau. Merci.

    RăspundețiȘtergere
  22. despre cazul lui turcu am sa ma abint, dar cu:
    "prikol", "slabo"
    ....
    multa minte iti mai trebuie...

    RăspundețiȘtergere
  23. aristit,
    care iti este problema?
    sunt niste cuvinte pe care le utilizam in vorbirea curenta foarte des, mai des decat englezismele care abunda in blogurile pe care majoritatea le considera "intelectuale".
    in plus, m-am adresat unui public care utilizeaza si in scris astfel de cuvinte.
    despre minte nu zic nimic.

    RăspundețiȘtergere
  24. Marcel
    eu de exemplu scriu pentru ca Pavel chiar merita sa ajunga la eurovision. nu am de gand sa ma strofolesc pentru cineva fabricat si cu gust de simulacru.

    ps 1. azi pe bloggeri nu ii mai iei cu slabo? ei nu mai vor sa demonstreze ca pot. ei deja stiu ce pot.

    ps 2. daca iti place Eurovision - promovezi Turcu. pentru ca va castiga.
    daca iti pasa de Moldova - promovezi Turcu. pentru ca e sinteza noastra.
    salutare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte inspirat, dar, din păcate, nu prea ai cu cine vorbi. Ei vor susţine doar ceva ridicol, pentru a se afirma. Nu cred că ar susţine vreodată cu seriozitate un artist talentat.

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu is Pro Turcu :)) chiar iasi spune unu new-erou national,.... omul care isi realizeaza un vis , un vis care a fost observat si in care se iveste un succes posibil :))
    ... e un inceput de "a fi liber" ...
    ...da, muzica lui Pavel e caraghioasa, simpla :)) dar e alt -ceva. In comparatie cu celelalte, asha zisele creeatii trase la "xerox" sau skoase la printer de undeva de prin adincurile "popselii" internationale, fara ca sa mai schimbe ceva .... si apoi kintate de parca ai fi la un "caraoche".... pfff , nu mersi

    ... deci , "Vperiot Povlusha!!!"

    RăspundețiȘtergere
  27. eu nu m-as baga in asa ceva (oricum nu am blog :)) ). cand sustii ceva, fara ca sa crezi in asta...e comert.
    sa zicem ca... daca unora le este rusine de Pavel Turcu, mie mi-i rusine de cantaea lui Tira. si daca in cazul lui Turcu pot fi vazute si alte argumente decat calitatile vocale, la Tira si Project-ul ala ar fi doar vocea & piesa buna...si goliciunea (?).
    ma fac de rusine sustinand asa ceva :)) si chiar daca Tira va fi in top pe twitter, de ex. nici un folos, pentru ca strainul va zice - wtf? nu inteleg care-i "fishka"... pe cand in cazul lui Turcu, strainul vedea o "fishka".

    RăspundețiȘtergere
  28. strainii nu vad ,,fiska´´ am mai multi prieteni straini care au ascultat pieasa si nu au rezistat pina la sfirsit si asta fara a intelege cuvintele. Eu nu zic ca olea tira e geniala dar piesa e ok, cel putin vom avea puncte din partea vecinilor

    RăspundețiȘtergere