vineri, 3 aprilie 2009

Pe cine votez?

Nu votez pe nimeni. Şi nu pentru că n-am din cine alege, sau sunt nevoit să aleg din mai multe rele şi n-aleg pe nimeni, sau pentru că n-aş vrea să votez. Acum vreau mai mult ca oricând să merg la vot, să iau buletinul cela şi să trântesc o ştampilă ca să mă audă toată secţia ceea de votare.
Dar nu merg la alegeri duminică. Şi nu pentru că am chestii mai importante de făcut, de exemplu de jucat CUC, sau pentru că nu pot merge (deja pot, deşi cam şchiopătat).
Nu merg la alegeri dintr-un motiv prozaic şi banal.
De vreo trei zile nu-mi mai găsesc buletinul de identitate.
Am citit, privit, văzut în campania asta mult. Dacă aş fi votat, cu siguranţă n-aş fi făcut-o cu capul. Pentru că la mine instrumentul ăsta cu care mi se sugerează să votez, adică capul, se sparge de la ce istorii am auzit. Media, mai ales televiziunea, a devenit o rara curvis. Ce să mai comentez. Toată lumea ştie.
Dar voi, fericiţii cu cartonaşe de plastic, trebuie să mergeţi la vot! Clar.
Votaţi, votaţi din tot sufletul, măcar şi cu o înjurătură în gând.
Cum zicea unul dintre prietenii mei: "Hai la vot, iobanavrot!".
PS. Apropo. Ştiţi de ce sloganul PLDM "Votează fără frică!" conţine o negare (fără)? Pentru că "Votează cu curaj!" ar fi sunat ridicol.
Cam de asta şi Marian Lupu e doar pe locul doi la PCRM. Vă daţi seama cum ar fi sunat sloganul "Голосуй за Воронина!" dacă în locul lui Vladimir Nicolaevici era preşedintele Parlamentului.

2 comentarii: