sâmbătă, 28 martie 2009

Ziua când ne aducem aminte de imn

Astăzi cei care au depus ieri flori la monumentele funerare ale deputaţilor din Sfatul Ţării vor cânta imnul unei ţări pe care nu o vor - Republica Moldova. Vor cânta un imn dedicat unei limbi pe care nu o au, pentru nişte fotbalişti care nu îl ştiu.

Selecţionata ţării noastre întâlneşte Elveţia. Cât de des a fost Moldova comparată cu ţara cantoanelor - că am fi multilingvi, multinaţionali, neutri. Doar că n-avem munţi, turişti, bănci, ceasuri. În schimb avem vin şi femei. Să audă elveţienii că noi ne numim "Elveţia Sud-Estului Europei", ar muri de ruşine.

Moldova 1 iarăşi nu va arăta meciul în direct. Nepăsarea federaţiei atinge paroxismul. Nici nu e de mirare, cu un asemenea incult în frunte:



În locul meciului, Moldova 1 va arăta dezbateri electorale, Rezonans şi Erudit Cafe. Apropo, mulţumesc celor de la Jurnal că nu au băgat Eruditul în titlul ştirii despre asta.

Mă duc şi eu diseară la meci. Imediat după etapa română a Campionatului Moldovei la Ce? Unde? Când?. Dacă veţi fi şi voi la stadion, nu uitaţi să cântaţi imnul ăsta al nostru. Vă las să-l repetaţi alături de Magistrul Jocurilor Intelectuale Viorel Chihai:

6 comentarii:

  1. Da cine sunt baietii astea??? (Opariti)

    RăspundețiȘtergere
  2. salut,
    fara pic de patos vreau sa-ti multumesc - cred ca am gasit inca o metoda eficienta de a afla despre Moldova de care m-am indepartat aproape total - dezamagirea a fost mult prea mare. Spun asta deoarece desi nu ne-am cunoscut niciodata, sunt aproape sigur ca daca nu asi fi plecat acum blogul mi-ar fi fost in lista celor infratite. -)))
    bafta

    RăspundețiȘtergere
  3. pana la urma, radu, ce te deranjeaza sa-ti "infratesti" blogul, chiar daca esti plecat? ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. e simplu - nu am. -)) si nici nu-i vad rostul. a fost doar o figura de stil pt a evidentia o viziune comuna asupra unor aspecte - vezi limba, conducatori, etc

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim... ce urît vorbeşti...tu prin ce eşti mai breaz?

    RăspundețiȘtergere