marți, 31 martie 2009

Două cuvinte despre două ştiri

Internetul moldovenesc a mai găsit un subiect de maximă actualitate, cum le place jurnaliştilor să spună. Cu scrutinul în faţă (sau, mai dur, "la bot"), autorităţile de la Chişinău tensionează iarăşi relaţiile cu România, refuzând intrarea în ţară unor români care vor să între în Moldova cu scopuri mai mult sau mai puţin electorale. Din păcate însă, jurnaliştii noştri, ca şi mulţi dintre confraţii lor de peste Prut, nu se pricep tocmai bine la treburile de frontieră:

Ce au vameşii cu libera circulaţie a persoanelor? Nimic. Mai căutaţi prin DEX, stimaţi apăsători ai tastelor care informaţi şi (de)formaţi opinia publică:

VÁMEŞ, vameşi, s.m. 1. Funcţionar însărcinat cu controlul şi cu taxarea mărfurilor care trec prin vamă.

Cei care pot refuza intrarea unei persoane pe teritoriul unei ţări nu sunt vameşii, ci grănicerii (sau poliţia de frontieră în unele state). Dar ne mai pasă nouă de asta, atunci când asemenea minuni, pardon, MINUNI se întâmplă pe lume:


EXTRAORDINAR!

Fantastic! O tipă s-a aşezat pe un scaun şi toţi au căscat gurile! Chiar atât de proşti ne cred jurnaliştii, că ne şi mai CAPS LOCK-ează titlul... INCREDIBIL!
Bineînţeles că e incredibil, dacă minciuna e atât de evidentă:

Acuma tuturor celor care îmi vor spune că eu mă iau de Unimedia şi că mă dau tare în jurnalism. Doamne fereşte! Nu sunt jurnalist, ci consumator de ştiri. Pur şi simplu citind Unimedia, care se plasează pe eşichierul media drept un val nou şi care are pretenţii, dar şi destule materiale bune, prefer să nu mă doară mintea.

2 comentarii:

  1. Despre Chestia cu levitatia as zice ca sarlatani au existat intotdeauna dar asta nu inseamna ca oameni cu capabilitati speciale nu exista.

    Dar Unimedia.. De mult stiu ca-s sponsorizati de filat si nu mi-i a citi spalatura lor de creeri.. Jurnaltv imi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. "oameni cu capabilitati speciale" - ai in vedere oamenii care zboara? arata-mi unul macar, care sa nu fie sarlatan.

    RăspundețiȘtergere