vineri, 12 decembrie 2008

Deputat poate fi oricine, incearca sa fii Botgros!


O initiativa politico-distractiva, sau de vulgarizare a politicii as spune chiar, a fost lansarea site-ului http://www.2009.md/.
Ideea in sine e interesanta, e vesela chiar.

Iata cateva concluzii la care am ajuns "rasfoind" site-ul respectiv:
* Din toata Moldova doar 226 de candidati la postul de deputat s-au gasit. Concursul nu e chiar asa de greu - 2.2 oameni pe un loc. La Universitate sa intri e mai greu...
* Chisinaul da peste 90% din candidati... Cam asta a fost impresia la prima vedere. Si cine va reprezenta satul moldovenesc, taranul de rand? Sau nu mai avem tarani, de cand cu Internetul?
* Unele persoane stau mai bine acolo unde stau decat ar sta in fotoliul de deputat: Adrian Ursu, Dan Balan, Gabriel Stati, Sandu Grecu, Nicolae Botgros...

Aparitia acestor persoane, ca si a mea de altfel, printre candidati, ma duce cu gandul ca multi inca nu s-au obisnuit sa aprecieze importanta oricarui rol in societate. Daca canta bine, lasa-l, Dom'le, in pace sa-si faca meseria, sa bucure oamenii, sa-si castige imaginea si banii cu ceea ce poate el mai bine. Deputat poate fi oricine, incearca sa fii Botgros.

***
Deputat poate fi oricine, dar deputatii buni nu se gasesc chiar la orice colt. Cu asta sunt de acord.
Un deputat bun trebuie sa inteleaga ce inseamna legea, sa inteleaga cum se aplica ea, sa aiba o viziune cat mai larga si, cel mai important, experienta.

Si pentru ca am fost propus de cineva, acolo, pe 2009.md, vreau sa va asigur ca nu merit sa fiu deputat (imi vine zambetul cand imi imaginez cum ma asez in fotoliul de deputat, desi au fost si mai tineri ca mine care au calcat pe acolo).
Mai am de invatat foarte multe, nu am inca o viziune globala indestulatoare a realitatilor din Moldova si, poate cel mai important, nu am inca destula experienta.
In plus, eu inca cu CMJI n-am scos-o la capat si mai e atata de lucru.
Mai bine primul in CUC decat ultimul in Parlament ;)

Si, asa cum spune un bun prieten acolo, pe http://www.2009.md/, nu merit pentru ca ma iubesc prea mult. Si n-as vrea sa ma stric de pe acum, as adauga eu.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la titlu - ştiu pe cineva care a reuşit!
    http://tinyurl.com/655d99

    Cît despre 2009.md, cum am scris si pe blog - ţin minte că la vreo 14 ani mă jucam cu verişorii mei mai mici de-a banii la bunica. Făceam bani din hîrtie, îi coloram, îi semnam şi stabileam o listă de servicii care se plateau cu acesti bani. Astfel adusul unei căldări de apă era cinci lei, adusul vacii de la rînd era 15 lei, culesul roşiilor 10 lei căldăruşa etc.

    Banii erau absolut inutili, dar motivaţia de a lucra a crescut la verişorii mei enorm. Apa era permanent proaspat adusă de la fîntînă, se certau cei care doreau să se ducă după vacă etc. Respectiv, eu, care eram cel mai mare, practic nu aveam de lucru. Doar mai făceam nişte bani. (Cam aşa în linii mari lucrează şi economia modernă, apropo...)

    Acelaşi efect are şi proiectul 2009.md - e un proiect absolut inutil - niste hîrtiuţe colorate, dar atrage un numar enorm de vizitatori şi comentarii. Toţi se dau cu părerea — ditamai Nicu Popescu şi Sandu Culiuc!

    Fantastică reuşita autorilor. Jos pălăria!

    RăspundețiȘtergere