miercuri, 16 ianuarie 2008

Orgasm culinar

Eee, eu îmi dau seama ca fără diacritice textele mele de pe blog cam tot asemenea reacţii ar provoca. Dar totuşi nu pot să rezist tentaţiei de a descrie orgasmul culinar pe care l-am avut aseară luând cina într-un restaurant de la marginea drumului pe traseul Chişinău-Rezina.

A fost splendid. Meniul generos al localului mi-a oferit plăcerea de a gusta, măcar cu ochii, dintr-o mulţime de bucate minunate.

Seara a început uşurel cu o "chorba cu fasole" cu "cmîntînă" şi o salată "Grecască", una "Şopscii", şi una picantă cu "ciperi", pentru că eu sunt mare amator de salate. Dar mâncarea serioasă doar urma... Pe langa un "stăic" îmbietor, ochii mei au gustat dintr-un delicios "fileu de găine în cliar", nişte "pîrgioale ca la Chişinău" şi un "sudac prăgit" de toată frumuseţea. Culmea culinăriei a fost totuşi "ăscalopul cu mugidei", dar nu "mugidei" simplu, ca la toată lumea, ci un "mugidei" special, făcut special pentru Dumneavoastră, - "mugidei fără os"! Toate acestea servite cu un bocal din cel mai select "Şardonă"!!!

Iar la urmă, pentru a împlini masa copioasă, nu puteam refuza senzaţionala salată "Ghingăşie" cu "chiuperci".
Cu multe dintre aceste bunătăţuri pot să vă servesc chiar aici pe blog, dar salata "Ghingăşie cu chiuperci" o voi lăsa pentru oaspeţi speciali!
Sau puteţi merge drept la localul cu pricina să savuraţi plăcerea completă, dacă cumva îl recunoaşteţi în poză.








8 comentarii:

  1. Marcele, spune pls ca nu ai mincat "Ghingăşie cu chiuperci" ca nu vrem sa te pierdem... la ce Menu au ma inchipui ce bucatari.... :)

    Data viitoare sa pui poze si din wc-ul localului :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu, eu am cerut "ghingasie cu chiuperci", dar din cate am inteles de la chelnerita, ea mi-a adus "gingasie cu ciuperci".
    desi de calitatea mancarii nu ma pot plange, chiar serios.
    nu-i neaparat sa stii gramatica ca sa amesteci ouale cu ciuperci.

    RăspundețiȘtergere
  3. aaaa!! dă-mi adresa să mă duc să gust şi eu din salată picantă cu "ciperi" şi "grecască" - că tot îmi plac salatele! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. jale si rusine !!!

    add 2 black list

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate, si in meniurile restaurantelor selecte de la noi poti gasi asemenea perle.
    Funny, totusi :) Iar o asemenea colectie chiar te poate aduce la extaz :P

    RăspundețiȘtergere
  6. e de ris si de plins in acelasi timp..

    RăspundețiȘtergere