vineri, 25 septembrie 2009

Republica AVODLOM

Un grup de experți independenți a stabilit că schimbarea guvernului nu este suficientă pentru ieșirea din criză. Țara are nevoie de reforme radicale. Din sursele noastre am aflat că noua guvernare intenționează să facă câteva schimbări importante în procesul politic. În primul rând, votul la alegeri va deveni obligatoriu, iar ca să votezi va trebui să plătești. Cei care nu vor participa la votare vor fi pedepsiți și impuși să doneze sânge.

Pentru a demonstra că sunt slugile poporului, în fiecare dimineaţă, înainte de a intra în clădirea Parlamentului, deputații îşi vor lăsa pălăriile pe scări, astfel încât orice cetăţean să-i poată răsplati pentru munca pe care o fac. În plus, deputații vor plăti impozite în valoare de 100% din venit.

Ședințele Parlamentului se vor desfăşura la lumina lumânărilor, iar pentru fiecare propunere neacceptată, deputații vor fi pedepsiți cu biciul pe spinare. Regula va fi valabilă și pentru preşedintele parlamentului, care însă nu va face propuneri. Dat fiind faptul că nici o propunere a opoziției nu va fi acceptată, doar majoritatea parlamentară va deţine bice. Jumătate din listele electorale ale partidelor vor fi compuse din masochiști, pentru eventualitatea în care aceste partide trec pragul electoral, dar rămân în minoritate parlamentară.

Se vor face reforme și în domeniul judiciar. De acum înainte justiţia se va baza pe prezumția vinovăției.

Conștiința civică va cunoaște înălțimi nebănuite. Studenţii vor ieşi în stradă pentru a cere scumpirea contractelor, iar bătrânii vor organiza marșuri de susţinere a homosexualilor.

Economia va cunoaște un avânt important. Creșterea oilor și cultivarea cartofilor vor fi declarate oficial ramuri ale industriei. Pentru susținerea producătorului autohton, taxele vamale pentru importul de carne de găină vor constitui zero procente. Prostituția va fi oficial impozitată, iar din banii colectați se vor plăti profesorii de religie.

Importante modificări vor avea loc și în domeniul transporturilor. În Chișinău vor fi săpate tuneluri subterane prin care va circula un nou tip de transport - metrorutiera. Metrorutiera va putea fi oprită oriunde, iar ieșirea la suprafaţă se va face prin găurile de canalizare, care vor fi modernizate și dotate cu scări rulante.

Va intra în vigoare și un nou cod rutier. Pentru fiecare încălcare şoferii vor primi puncte. De exemplu, pentru trecerea pe roşu – 5 puncte, pentru deplasare pe contrasens - câte 1 punct pentru fiecare kilometru. La sfârşitul anului primii zece şoferi care au acumulat cele mai multe puncte vor obține dreptul de a deveni poliţişti.

Opoziției politice i se va oferi dreptul să treacă strada pe roşu, iar Partidului Comuniștilor - numai pe roşu.

Schimbări vor avea loc și în sistemul educațional. La facultățile de drept și economie toţi vor învăţa la buget, iar la cele de litere și fizică toţi vor plăti contracte. În plus, la facultatea de limbi străine vor fi admiși și băieți. Bursele se vor da în dependență de frecvența la lecții. La examene profesorii vor da mită studenților pentru ca aceştia să se pregătească.

Se va produce un schimb de accente la nivel identitar. În constituție limba oficială va fi limba română, iar la şcoală se va preda limba moldovenească. Toate cărţile în limba rusă vor fi subtitrate în limba de stat. La cinematografe nu se vor arăta decât filme autohtone, câte unul pe an.

Libertatea de exprimare va fi asigurată prin reformarea sistemului mass-media. Gazetele se vor tipări pe hârtie abrazivă, pentru a servi doar ca suport informațional. În televiziune se vor produce mai puține schimbări și ştirile vor fi arătate tot în pauzele dintre reclame, ca și astăzi.

Drept rezultat, oamenii vor deveni mai buni. De Anul Nou, copiii vor umbla de la casă la casă și vor împărţi bomboane și colaci. Oamenii vor deveni mai sinceri. La nuntă, mesenii vor striga: "amar!", iar mirii îşi vor trage palme.

Ca rezultat al tuturor acestor reforme democratice și de îmbunătățire a nivelului vieții, se vor produce importante schimbări geopolitice. Forţele de menţinere a păcii de pe Nistru vor scrie declaraţii că vor să plece acasă, dar Guvernul de la Chișinău nu le va da voie.

Moldova va deveni membră a Uniunii Europene și va ridica cerințele Uniunii față de membrii săi până la un asemenea nivel, încât Portugalia va fi nevoită s-o părăsească. Portughezii vor sta la coadă la Ambasada Moldovei din Lisabona pentru a veni la Chișinău să construiască stadioanele pentru Olimpiada din 2020.

14 comentarii:

  1. Sa stii ca "votul obligatoriu" poate fi un pic mai mult decat un subiect luat la mishto. De ce sa nu fie impus votul obligatoriu, iar cei care nu au chef sa-si exercite dreptul la vot sa nu vina, dar sa fie obligati sa plateasca 1 salariu minim pe economie. E o situatie win/win - fie ai un nou capitol la veniturile Statului, fie ai un grad ridicat de responsabilitate al populatiei. Daca tot incercam sa fim spirituali, atunci sa ne aducem aminte ca in Grecia Antica, in perioada de glorie maxima a democratiei, in caz de razboi civil sau neintelegeri intre conducatori, cetatenii erau obligati sa-si declare apartenenta la una dintre tabere - cei neutri fiind masacrati fara nici o jena. ASTA DA POZITIE CIVICA. -D
    Revenind la partea vesela a enuntului tau, acum vreo 2 ani, eram intr-un taxi si dupe ce l-am auzit pe dl Jiji (a se citi cum se scrie) cum vorbea despre jertfa sa pre mantuirea poporului roman, m-a lovit o idee aproape geniala - 1/luna sa se organizeze o tombola intre parlamentarii iar "castigatorii", la o ora de maxima audienta, de preferat sambata in pauza meciului principal al etapei, sa primeasca in direct 10 lovituri de bice de la un alt castigator al unei alte tombole - cea organizata pentru cetatenii de rand. In acest caz eternul "SACRIFICIU PE ALTARUL POPORULUI" ar putea avea o cu totul alta nuanta de adevar, precum si "UNIUNEA DINTRE CEL ALES SI CEL CE ALEGE". -D

    RăspundețiȘtergere
  2. în țările în care votul este obligatoriu există în buletinul de vot și opțiunea de a nu vota cu nici unul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca eu o am si acum - ii tai drakului pe toti. -)

    RăspundețiȘtergere
  4. votul obligatoriu trebuie introdus numaedecat. In Belgia el de exemplu functioneaza perfect.
    In rest...articolul e hazliu, dar e haz de necaz...sau "bred"

    RăspundețiȘtergere
  5. multe cate trebuie facute si multe se pot face, tinand cont de afluxul de simpatie pentru noii alesi, caracteristic in absolut toate tarile in perioada imediat post-alegeri, insa situatia din RM este aproape similara cu cea din RO din 1996 cand la putere a venit CDR care s-a dovedit a fi o perioada de regres enorm, soldat si cu disparitia partidului de la guvernare. Similitudinile sunt uluitoare!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. atravedilun si Anonim,
    nu stiu daca ne cunoastem. asa, pur informativ, va spun ca am absolvit stiinte politice. stiu foarte bine care este sistemul votului obligatoriu. si imi dau seama foarte bine de implicatiile sale :)

    atravedilun, merci pentru informatia referitor la Grecia Antica. Chiar interesant. Ai vreo sursa, ca poate fac vreo intrebare pentru jocurile noastre intelectuale.

    articolul e aproape bred cu tolk, dar mai mult haz de necaz.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ne cunoastem desi am mai lasat cateva mesaje pe blogul tau.
    Ref la Grecia Antica nu-mi mai aduc aminte unde si cand am citit, dar nu prea m-a mirat in virtutea modului interesant in care isi tratau progeniturile vecinii lor mai putin vestiti.

    RăspundețiȘtergere
  8. marcel..drapelul tot trebuai inversa sal pui:)

    alex27
    (shota nu pot comenta logat:( )

    RăspundețiȘtergere
  9. Marcel... s-ap de ce la facultatea de limbi străine vor fi admisi doar băieti? ce fel de discriminare intr-o societate perfecta?...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ha, intr-adevar, daca schimb "doar" in "si", mai de ras iese si scap si de discriminare.

    RăspundețiȘtergere
  11. aia cu Portugalia a fost buna de tot ))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Lucica, a;a-mi place cum ai spus-o.. :))

    RăspundețiȘtergere