miercuri, 17 iunie 2009

Primul post natural

Pe un forum cineva a zis că nu-i place blogu meu pentru că eu scriu nenatural.
Și, da, asta pe mine mă deranjează. Mă deranjează că cineva mă vede nenatural. De asta scriu pe blog despre asta.

Da, vreau să scriu și eu un post natural, sincer, fără ca să utilizez vreun backspace ca să corectez ce-am scris și fără ca vaabshe să utilizez semne de punctuație și vaapshe pofig de regulile limbii române de care eu nu țin cont atunci când vorbesc și atunci când scriu mailuri la cei mai apropiați prieteni și respectiv atunci când sunt sincer și natural.

Da nu se primește de fiecare dată, pentru că da, sincer, vrei să scrii așa ca să te citească lumea, vrei să scrii așa ca să ai treizeci - cinzeci - o sută de comentarii la postare, dar să nu trebuiască să dai cărți pentru asta. Și să te doară în cot de faptul că verbul a trebui nu se conjuga așa. De asta gândești, scrii, regândești, te întorci și corectezi. Adică la persoana întâi - gândesc, scriu, regândesc și așa mai departe.

Iaca am scris un post sincer. Și s-a primit despre nimic.

Așa că prefer ca până acuma. Nenatural dar despre ceva.

6 comentarii:

  1. cine a observat ca eu am corectat acest post?

    RăspundețiȘtergere
  2. de cînd mi-am făcut blog, corectez şi eu veşnic postu(ă)rile:-P De ex, aşa şi n-am decis dacă scriu mersi sau merci, folosesc numai î din i, fac aceleaşi greşeli ca-n şcoală: nu acord articolul posesiv cu substantivul folosit (pe urmă mai citesc o dată şi corectez). Şi io am acuş 30 ani!

    Vezi tu, spre deosebire de clasici, care trăiau în epoca cuvintelor scrise cu tîlc, de oameni puţini şi bine instruiţi, acuma toată lumea are şcoală (mai mult sau mai puţin), şi toată lumea poate să scrie. Neh, drepturile omului, ce mai. Mediul informaţional scris, inclusiv blogurile, reţelele sociale etc., a devenit agramat şi incult ca niciodată, şi atunci, vrei, nu vrei, devii subiectul şi victima acestuia.

    Bucură-te că ai reflexul de a-ţi verifica formulările. Cred că faci asta pentru că gîndeşti. (Şi Puşkin scria pe ciorne şi îşi cizela cuvintele în poezii:-P) Majoritatea celorlaţi oameni nu au nici măcar reflexul de a-şi verifica gramatica, stau bine mersi. Şi se impacientează, probabil, cînd întîlnesc acest reflex la altcineva:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Marcel, niciodata n-ai sa poti place la toata lumea :) Asa ca replici din astea ca "nu-mi place de blogul tau deatata ca... hm stai sa ma gandesc... ah, da ia uite n-ai pus o virgula acolo" le bag in categoria de "infantili". De remarcat ca cei care isi permit asa remarci, nu au bloguri si deseori sunt anonimi.
    Din cateva mii de comentarii de pe blogul meu, am sters doua in care anonimii ma invatau CUM sa scriu la mine pe blog.
    Iaca asa de sensibila is eu :) daca in tot textul meu vezi greseli sau virgule - mai bine treci pe-alaturi, cauta-ti de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citind titlul, credeam ca o sa fie o postare de propaganda de tip Green Peace, produse ecologic pure, mod de viata sanatos, anti incalzire globala etc.

    Dar nu sunt dezamagit, dimpotriva. Ideea redata mi-a placut, important sa o citeasca si acei carora le-a fost destinata in primul rand;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Marcel, ai scris mai inainte despre "chiroane in cap". De ce daca nu dormi noaptea dar ziua,nu poti sa dormi mai mult decat 3-4 ore? Ai avut situ exact la fel?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cand dormeam ziua dormeam aiurea. Nu prindeam niciodata un ritm normal. Nu ma simteam niciodata proaspat. 3-4 ore imi ajungeau doar la inceput. Pe urma perioada de somn se lungea. Dormeam din ce in ce mai mult si mai aiurea.

    Concluzia -> Dormiti noaptea.

    RăspundețiȘtergere