marți, 6 mai 2008

Asia... momente

Da, am fost in China si in Coreea.
Cateva concluzii.

1. Acolo se negociaza tat, pana si cum te cheama. Pe mine de exemplu poate sa ma cheme Ma, adica casa, sau Ma, adica cal, sau Ma, adica mama, sau... mai in scurt, depinde cum canti.

2. Daca un chinez citeste un text si gaseste un cuvant necunoscut - nici o sansa sa-l localizeze in vreun dictionar. Va imaginati cum sunt ordonate cuvintele in dictionarele chinezesti?

3. Cu cat mai spre sud, cu atat mai inalti sunt... Au si ei temperamentul lor "mediteranean".

4. Femeile chinezoaice nu au tsytse. Si nici varsta pana la 35 de ani nu au. De aceea imparatul isi lua la palat amante in varsta de 12 ani - de la varsta asta incolo femeile de prin partile celea nu se schimba prea mult.

5. Doi oameni grasi am vazut in toata China. Nu de alta, dar mancarea aia piparata a lor mai mult de 12 ore nu se retine in organismul uman (european?).

6. Acolo mancarea sau ii piparata, sau nu are gust deloc. Am mancat supa de legume cu ciuperci. Ca sa intelegeti corect - apa chioara in care s-au fiert trei gogoase din aluat curat cu un fel de leustean si niste ciuperci. Punct. Nici tu sare, nici tu zahar, nici tu bors acru. Nimic. Apa fiarta.

7. La spectacolul shaolin cel mai bine e sa dormi. Adica sa-ti iei locuri la balcon, sa nu vezi prea de aproape cum sparg aia bare de fier cu capul, si sa adormi sub muzica de mandolina sau ce-o mai fi instrumentul lor.

8. Succesul industriei in Shanghai - centrala termo-electrica, pe baza de carbune, drept in mijlocul orasului... Si multi zgaraie-nori, bineinteles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu