Poate tu si ai dreptate Marcel, numai ca din pacate acest an al tineretului va fi interpretat in stilul irepetabil al Komsomolului...deci nu chiar toti tinerii se vor bucura de oportunitatile create.
Asta-i! Din pacate insa, asa va fi. Primul care l-a interpretat deja, inainte ca acesta sa inceapa ca lumea, a fost Nicolae. Totusi misiunea noastra e de a nu ne lasa indusi in eroare de politicile guvernului, ci de a profita de ele.
Recunosc, prima mea reactie cand am vazut comunicatul la TV a fost pe undeva aceeasi ca a ta, scumpe anonim. Insa pana la urma mi-am dat seama ca important e ca noi sa nu interpretam astfel. Sa nu ne lasam dusi de raul urii fata de PCRM si al "stilul irepetabil al Komsomolului"... Iata, de exemplu, de ce irepetabil? :)
Potsi sa dai o definitie acestui stil?
Sunt mult mai multe chestii care determina imaginea unui partid, decat faptul declararii unui an drept an al tineretului.
Desigur, si reactia mea initiala (cu mai multe luni in urma) a fost „in sfirsit, le-a venit mintea la cap”. Insa, ulterior, peste citeva clipe, am inceput sa gandesc logic si in sensul politicilor publice si a bataliilor politice. Inca din vara anului trecut (2007), stiam de o strategie, despre care acum unii analisti si comentatori politici au inceput sa vorbeasca, si unul dintre capitole se referea la domeniul educational, iar altul la domeniul de tineret. Mai recunosc ca stiam careva proceduri referitoare la optiunile CNTM, dar credeam ca in CNTM mai sunt oameni cu scaune la cap, stategi si manageri, si se va face o anumita evaluare a starii de fapt astfel ca sa se procedeze in concordanta cu o viziune de durata a tot ceea ce reprezinta politica de tineret. Nu ma intreseaza ce au facut alte organizatii de tineret si daca au fost atrase in jocul rafuielelor pe politici sau nu. Ma intereseaza cum a procedat CNTM: aceasta organizatie umbrela a avut mai multe alternative de actiune. Din pacate, a ales-o pe cea mai usoara si mai convenabila pe termen scurt, insa cu consecite destul de neplacute pe termen lung si care va afecta credibilitatea Republicii Moldova in spatiul extern la tot ceea ce inseamna politica educationala si implicit cea de tineret. Practic, in Hotarirea de Guvern privind Planul de Actiuni pentru anul tineretului se va face copy-paste la ceea ce s-a schitat inca in 2004 si ceea ce s-a inclus recent in Strategia Nationala de Dezvoltare. Se vor mai include careva actiuni (festivaluri, expozitii si campanii de informare) care vor fi de promenada si cam atit. Restul, la ce se refera Marcel, ca situatia in domeniul tineret se va rezolva si ca trebuie sa vedem partea buna a paharului sunt elemente de publicitate. In realitate, lucrurile la care se spera nu sunt acoperite de bugetul pentru anul 2008, chiar daca sunt careva cresteri de pondere fata de bugetele din anul trecut(tre sa recunoastem ca aici este meritul lui Ion Ceban) La capitolul anul tineretului se vorbeste de preferinte electorale care ridica costuri considerabile, neprevazute de bugetukl deja afalt in aplicare. Bineinteles, actiunile se vor concentra pe activitati electorale, de capturare sau de bruiere a votantilor tineri, iar finantarea se va face din cu totul alte fonduri. In curind voi posta pe blogul meu consideratiile personale prin care voi arata ce se intimpla in realitate, cine si cum este manipulat, care vor fi consecintele pe termen scurt si lung si ce se poate intimpla daca mergem dupa principiul lui Marcel de a vedea aceasta actiune printr-o prisma depolitizata. Totodata, ma voi referi la criticile lui Marcrel si la metafora caprei vecinului.
Poate tu si ai dreptate Marcel, numai ca din pacate acest an al tineretului va fi interpretat in stilul irepetabil al Komsomolului...deci nu chiar toti tinerii se vor bucura de oportunitatile create.
RăspundețiȘtergereAsta-i!
RăspundețiȘtergereDin pacate insa, asa va fi. Primul care l-a interpretat deja, inainte ca acesta sa inceapa ca lumea, a fost Nicolae.
Totusi misiunea noastra e de a nu ne lasa indusi in eroare de politicile guvernului, ci de a profita de ele.
Recunosc, prima mea reactie cand am vazut comunicatul la TV a fost pe undeva aceeasi ca a ta, scumpe anonim.
Insa pana la urma mi-am dat seama ca important e ca noi sa nu interpretam astfel. Sa nu ne lasam dusi de raul urii fata de PCRM si al "stilul irepetabil al Komsomolului"... Iata, de exemplu,
de ce irepetabil? :)
Potsi sa dai o definitie acestui stil?
Sunt mult mai multe chestii care determina imaginea unui partid, decat faptul declararii unui an drept an al tineretului.
Desigur, si reactia mea initiala (cu mai multe luni in urma) a fost „in sfirsit, le-a venit mintea la cap”. Insa, ulterior, peste citeva clipe, am inceput sa gandesc logic si in sensul politicilor publice si a bataliilor politice. Inca din vara anului trecut (2007), stiam de o strategie, despre care acum unii analisti si comentatori politici au inceput sa vorbeasca, si unul dintre capitole se referea la domeniul educational, iar altul la domeniul de tineret. Mai recunosc ca stiam careva proceduri referitoare la optiunile CNTM, dar credeam ca in CNTM mai sunt oameni cu scaune la cap, stategi si manageri, si se va face o anumita evaluare a starii de fapt astfel ca sa se procedeze in concordanta cu o viziune de durata a tot ceea ce reprezinta politica de tineret. Nu ma intreseaza ce au facut alte organizatii de tineret si daca au fost atrase in jocul rafuielelor pe politici sau nu. Ma intereseaza cum a procedat CNTM: aceasta organizatie umbrela a avut mai multe alternative de actiune. Din pacate, a ales-o pe cea mai usoara si mai convenabila pe termen scurt, insa cu consecite destul de neplacute pe termen lung si care va afecta credibilitatea Republicii Moldova in spatiul extern la tot ceea ce inseamna politica educationala si implicit cea de tineret. Practic, in Hotarirea de Guvern privind Planul de Actiuni pentru anul tineretului se va face copy-paste la ceea ce s-a schitat inca in 2004 si ceea ce s-a inclus recent in Strategia Nationala de Dezvoltare. Se vor mai include careva actiuni (festivaluri, expozitii si campanii de informare) care vor fi de promenada si cam atit. Restul, la ce se refera Marcel, ca situatia in domeniul tineret se va rezolva si ca trebuie sa vedem partea buna a paharului sunt elemente de publicitate. In realitate, lucrurile la care se spera nu sunt acoperite de bugetul pentru anul 2008, chiar daca sunt careva cresteri de pondere fata de bugetele din anul trecut(tre sa recunoastem ca aici este meritul lui Ion Ceban) La capitolul anul tineretului se vorbeste de preferinte electorale care ridica costuri considerabile, neprevazute de bugetukl deja afalt in aplicare. Bineinteles, actiunile se vor concentra pe activitati electorale, de capturare sau de bruiere a votantilor tineri, iar finantarea se va face din cu totul alte fonduri.
RăspundețiȘtergereIn curind voi posta pe blogul meu consideratiile personale prin care voi arata ce se intimpla in realitate, cine si cum este manipulat, care vor fi consecintele pe termen scurt si lung si ce se poate intimpla daca mergem dupa principiul lui Marcel de a vedea aceasta actiune printr-o prisma depolitizata. Totodata, ma voi referi la criticile lui Marcrel si la metafora caprei vecinului.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere