vineri, 23 februarie 2007

JULIUS CONSTANTINESCU - Despre Profesii

...primit pe mail...
Functionarele de la ghisee sunt acre. Lucreaza cu publicul, care pune intrebari tampite. Sunt niste martire, termina programul cu nervii zdrente.
Functionarul de birou e si el nemultumit. Ori n-are aer conditionat, ori il trage curentul. Prea mult de munca si prea multa rutina. N-are nici un chef de lucru. Daca ar face altceva, ar fi altfel.
Muncitorul sta la umbra. Nu se poate lucra pe caldura asta. Spre seara, cand caldura se mai ostoieste, e prea obosit. In plus, a si baut cinci beri.
Pe distribuitor il deranjeaza traficul. E imposibil sa alergi prin oras, la cum se circula. Daca i-au dat de la firma un Matiz, ar fi lucrat mai bine pe Renault. Daca i-au dat o Skoda Octavia, ar fi preferat un Tico.
Ziaristul face prea mult teren pentru salariul pe care-l ia. La banii astia, ar trebui sa scrie un text venit pe o agentie de presa, sa stea vreo doua ore pe messenger si s-o intinda acasa.
Economistul castiga mai mult, dar nu merita. La cat lucreaza, ar trebui sa-si permita o vacanta la Monte Carlo , o cabanuta la Bran si un BMW.
Taximetristul merge degeaba. Ca sa-i renteze, ar trebui sa aiba 30.000 de lei pe kilometru. Din nefericire, clientii sunt de proasta calitate, n-ar plati atat.
Profesorul e scarbit de sistemul de invatamant. Salariul e mic si copiii sunt prosti. In plus, sunt si mai bine imbracati ca el. Sa le ia ta-su meditator.
Politistul lucreaza cu toate scursorile. Or, politistul e un tip finut, educat. Il deranjeaza.
Ofiterul de armata stie ca un coleg de-al lui din NATO castiga mii de euro pe luna. Stresul in armata e mare.
Probabil ca, in Romania , nici macar presedintele nu e multumit de slujba sa. In fond, in loc sa fie presedinte intr-o tara puternica, conduce un popor de cacat.

3 comentarii:

 1. Nu pot fi deacord cu tine. Functionarii rămân funcţionari, fie că ei sunt în România sau în RM. Articolul ăsta arată, sau cel puţin intenţionează să facă un fel de expunere a vechei realităţi din România. În ziua azi, din punctul meu de vedere, România se americanizează încetu cu încetu, şi deşii funcţionarii rămân ei funcţionari, filozofie companiilor se va schimba. Pentru a face business, clientul este regele. În România, încă nu este cazul în care se tratează clientul ca pe un rege, dar se apropie şi vremea asta. Articolul, nu e deloc reprezentativ! Foarte urât chiar. Totuşi, mă bucur că l-ai publicat, poate că acei funcţionari, sau profesori, vor cădea pe blog-ul tău şi-şi vor da şi ei seamă cu ce tristeţe trăiesc ei!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai Julius,

  Tocmai am incercat sa citesc un material scris prost de tine intr-un album Catavencu...

  Pe langa faptul ca nu ai pic de haz mai faci referiri jignitoare la adresa echipei Dinamo ceea ce ma face sa ma gandesc ca esti cu siguranta Oaie sau Cioara...

  Nu uita, oile sunt numite aurolaci!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Stimabile dar de profesia "cu capul plecat" ai auzit?

  RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget