miercuri, 13 decembrie 2006

Unde dai si unde crapa

Informatie neconfirmata, dar auzita din guri competente...
Cika de la intai ianuarie transnistrienii o sa creasca taxele la importul de masini, si o sa puna si ei o limita de varsta. Numai ca o sa mareasca accizele doar atat ca sa fie rentabil, dar, evident, tot mai ieftin decat in Moldova. Asa ca unii care au prins informatia din targ, s-au grabit deja sa-si inregistreze masinile la Tiraspol. Sa fie adevarat zvonul au ba, cert e ca, ca decizie de marketing, pana acum a mers bine.

Cine se apuca sa calculeze cati bani face transnistria pe masinile importate in Moldova si inregistrate la fratii din stanga Nistrului? Comparabil cu alte biznesuri, banuiesc ca e vorba de copeici. Si totusi...

Mai grav e ca degraba fiecare a doua masina din Moldova va avea steguletul ros-verde pe ea. Si asta e pentru ca cineva trebuie sa-si vanda bagnolele nou noute din saloanele auto. Ce sa zici... au vrut sa protejeze "comerciantul" autohton.

Si acuma in Moldova se cauta solutii. Si se testeaza. Ultimul caz e chiar anecdotic. Intr-o buna dimineata posturile vamale s-au pomenit cu un ordin de a intoarce de unde au venit masinile cu numere de inmatriculare transnistrene. Adica hop si nu le mai recunoastem! Decizia a tinut cat o betie - in ziua urmatoare a venit si anularea. Normal, suntem o tara unitara doar :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu