vineri, 24 noiembrie 2006

NICU POPESCU - Moldova in coada Marocului

Nicu Popescu a scris dintr-o rasuflare ceea ce crede el despre aspiratiile europene ale Moldovei. A scris foarte sincer si direct, de parca ar fi stat la o bere cu cel mai bun prieten.
Si chiar cred ca majoritatea formularilor din articol s-au nascut prin localuri subterane afumate. Pentru ca doar in fata monitorului e greu sa gasesti cuvintele pentru ceea ce toti simt dar putini pot spune.
Articolul a iesit chiar azi in Timpul.

2 comentarii:

  1. Imi pare rau ca sunt putsine dezbateri despre natura reformelor, integrarea europeana este cel putsin tot atat economie cat politica. E adevarat ca reformele sunt dificile daca e bardac in institutsii. Dar cred nu ne batem capul de lucruri de care ar trebui si intselegem gresit multe altele; Europa nu ne vrea, atat timp cat suntem saraci. Mai ales dupa istoria cu proiectul de constitutsie. Si crearea unui Minister al integrarii europene ar fi vazuta cu ochi rai, si sarcastic in presa europeana atata cat avem mizerie. Just trust me! Ramane beneficiul centralizarii afacerilor de integrare, dar un aspect mai putsin provocator e preferabil. Si inca ceva, salariul minim marocan este de ~160 euro, si tsara beneficiaza mult de apropierea cu Frantsa. Mai avem mult pana la ei si e normal sa fim in spate economic. Bine, daca e vorba de faptul ca nu e tsara europeana, e altceva. In rest e OK

    RăspundețiȘtergere